2014

Här tänkte jag skriva lite om vad som händer

20141202

Ser fram emot 2015, så det förhoppningsvis kommer att hamna en liten valp hemma hos oss. Det skulle vara så roligt att få börja jobba med en ny liten kommande stjärna.


20141113

Nu var det ett tag sen jag skrev något. Har nu lagt ut lite krokar hos några uppfödare, det är dax för en ny liten tjej till nästa år. Mina tjejer har ju helt plötsligt blivit gamla, blir ju 9 resp. 10 år. Men dom är ju pigga och lekfulla fortfarande. Jag vill ju skaffa en ny hund när jag fortfarande har kvar dom andra, så den nya får sällskap. Vi får se vad som händer, och hoppas på att det dyker upp något intressant framöver.


20140812

Nu har vi varit på Goldenspecialen för första gången i Trehörningssjö. Vi startade på WT på lördag, det var 5 stationer. Den första var en markering i skogen, den klarade hon till pricka och fick 20 poäng.

Nästa var markering på vatten, där hon skulle simma över och gå upp på andra sidan och hämta markeringen. Vi fick nästan full pott 17 poäng.

Den tredje rutan var också en markering i skogen, där hade hon lite svårt att hitta så där fick vi 12 poäng.

Fjärde rutan var en vattenmarkering, gick ut klockrent men fick lite problem på tillbaka vägen. Hon fick tydligen vatten i ena örat som var lite jobbigt, ruska på huvudet på vägen tillbaka, sen var det en stock i vattnet som hon skulle över som var lite problem med. Tog en extra sim runda innan hon tog sig över stocken och kom upp och droppa. Där fick vi 9 poäng. Sista rutan var en markering i skogen uppför en backe, där gick det ganska bra fick jobba lite men vi fick 16 poäng. Vilket totalt blev 74 poäng som räckte till ett 2:a pris, som vi är jätte nöjda med.

På kvällen var det grillbuffé som otrolig, massor med mat.

Söndag var det utställning, sen blev det hemfärd. Det har varit en trevlig helg.


20140804

Det var ett tag sen jag skrev något, men nu har det hänt. Tara tog sitt 3:e cert igår och fick sitt Championat till slut. Helt otroligt svårt att fatta det. Det var en jätte trevlig domare, som verkade gilla Tara. Hon var så rolig, tittade Tara i munnen och sa på brytande svenska vad har Du för tandläkare så hon hade väl fina tänder tydligen. Nu kan man sluta med utställning, man ska ju sluta när man är på topp.


20140409

Det var länge sen jag skrev något. Kan berätta att tjejerna har för första gången bott på pensionat i två veckor. Stefan och Lotta sa att dom hade skött sig bra, så dom var välkomna tillbaka igen. När vi hade varit och hämtat dom och kom hem, tyckte vi båda två att dom var lite annorlunda mot hur dom brukar vara. Första kvällen hemma sov dom båda två som stockar, verkade som dom inte sovit på två veckor, kan ju bero på att dom bott tillsammans med 15 andra hundar och som Stefan sa kanske det var nån som snarkade. Efter nån dag var dom alla fall som vanligt igen, så det var ju skönt.