Blogg

  Här tänkte jag skriva lite om vad som händer.

20180807

Nu var det länge sen jag skrev något, det gick ju bra med Minglas röntgen fri på både höfter och armbågar. Amira tog sitt andra cert i Sundsvall i juni, och nu det tredje i Svenstavik. Så nu är hon Champion, så härligt. Lena åkte upp från Stockholm enkomst för att ställa Amira, hon är otrolig. Men det gick ju vägen. Tara har fyllt 12 år nu i sommar, och hänger med. Nu får vi se vad vi ska hitta på framöver.

20180313

Mingla blir 1 år den 17 mars, så nu är det dags för röntgen av höfter och armbågar, samt 1 års vaccination. Så då får man vara nervös till resultatet kommer. Sen blir det utställning för Amira i Sundsvall i april. Sen får vi se vad det blir framledes, har inte bestämt riktigt vad vi ska på än.

20180208

Nytt år och nya möjligheter, nu laddar vi inför detta år med utställningar framöver. Har planerat in vilka utställningar som vi ska åka på. Mingla blir 1 år nästa månad, och Amira blir 3 år.

Nu längtar jag till våren, så all snö vi har försvinner.

20171117

Nu var det länge sen sist, vi hade en trevlig helg på Åland, men utställningen gick väl inte som jag hoppats på. Amira 3:a. Sen ställde vi i Sundsvall och det blev repris på resultatet. Nu laddar vi inför nästa helg på dubbelutställningen på Frösön. Det är massor med Golden anmälda, så vi får väl se hur det går. Det ska bli trevligt i alla fall, för vi kommer att vara ett gäng Sangoldare som ska umgås och ha trevligt tillsammans.

20170913

Nu var det länge sen jag skrev något, Mingla var på sin första utställning 27 augusti på Open Show Jämtland Härjedalen, blev 3:e bästa tikvalp. Men hon tyckte det var läskigt när domaren skulle klämma och känna. Amira blev 3:e bästa tik.

Sen har vi varit till Högbo 2 september där Amira fick excellent domare Dorota Wikowska slutade oplacerad. I Gimo 9 september fick Amira excellent och slutade som 3:e bästa tik domare Gunilla Skallman. Nu laddar vi för en semestertripp till Åland och ställa ut. Mingla ska få följa med men inte ställas.

20170811

Utställning i Svenstavik 170806, domare Ann Carlström

Amira 2:a i öppenklass med Ck, 3:e BTKL med reservcert.

Nu laddar vi för nästa utställning.

20170727

Nu var det länge sen sist. Har hänt en del, Vi fick hem vår nya stjärna " Mingla " 13 maj från Lena & Christer Flodfält. Hon är så härlig tjej som vi hoppas mycket på i framtiden. Amira var iväg med Lena & Christer till Gällivare och vidare till Trondheim i början på juli. I Gällivare blev hon 1:a med ck och 2:a bästa tik med reservcert och cacib, i Trondheim blev hon 1:a med ck men sen oplacerad.

20170321

Var på första utställningen för året i Strängnäs, vi hade en trevlig helg men resultatet blev skit. Domaren tyckte Amira hade för mycket hull, det tycker inte jag. Men nu har vi börjat dra ner lite på maten. Nu får utställning ligga på hyllan ett tag, och vi satsar på lite kursverksamhet istället. Vi ska gå en apporteringskurs en helg i april, och i maj en jaktkursdag.

20170117

Nu har vi i alla fall kommit med på en kurs i maj, jaktkurs med Anita Norrbom. Vi måste hinna träna lite lydnad före också, så vi inte gör bort oss helt och hållet.

20170104

Nytt år och nya utmaningar, hoppas det blir några trevliga utställlningar detta år. Skulle gärna vilja gå på någon kurs också.

20161220

Det var ett tag sen jag skrev, vi var ju till Åre i november och hade en fantastisk helg tillsammans med goda vänner. Resultaten var vi också nöjda med, gick väldigt bra för Tara på lördagen och mycket bra för Amira på söndagen då ställde Lena henne och hon vann då unghundsklassen. Lena är så duktig på ställa Amira, och det är så roligt att få se sin egen hund i ringen.

20161102

Utställningen i Sundsvall i oktober gick ju väldigt bra måste man väl säga. Amira vann unghundsklassen med CK, sen blev hon 3:e bästa tik med reservcert. Inte illa att slå ut så många öppenklasstikar och även några championtikar. Det var nära att vi hade tagit certet, men nu var det Christer som tog det. Vi får kämpa vidare. Nu satsar vi på dubbelutställningen i Åre om några veckor.

20160914

Nu var det länge sen jag skrev något, det har ju blivit några utställningar i sommar. En del har gått ganska bra, och en del mindra bra. Amira har i alla fall i sommar kommit på hur roligt det är att simma, blivit jätteduktig. Nu har vi börjat med lite apportering, tycker att det går rätt bra.

20160711

I helgen var vi till Alfta på utställning, och det gick ganska bra tycker jag. Amira vann juniorklassen med CK, 3:e bästa tik med reservcert. Inte så illa, jättenöjd. Nu är man taggad, så vi kör på.

20160701

Igår 20160630 fick våran Tezza somna in och vandra över regnbågsbron.

Blev plötligt väldigt dålig, ville inte äta eller dricka bara sova. Hon hade ont nånstans men vi vet inte vad som hände. Det kändes som vi gjorde rätt i alla fall, fast det är tungt.

20160607

I helgen tog vi vår nya husbil och for upp till Dekarsön, där det var utställning.

Det blev grillning på fredag kväll, fint väder hade vi också. Efter utställningen på lördagen blev vi hembjudna till Birgitta och Leif som har en syster till Amira. Hundarna hade roligt, och vi blev bjuden på mycket god mat och gott vin. Vi hade en underbar kväll tillsammans. Nästa dag utställning i Ärlandsbro.

Helt otrolig dag, Amira tog certet.

20160222

Nu har vi varit på utställning igen, den här gången gick det ju riktigt bra. Amira blev BIR valp med HP, jätteroligt. Den här gången var hon lite okoncentrerad, därför är det så bra att åka på såna här tillställningar för att träna både i ringen och utanför.

20160208

Vi ställde ut i slutet på januari, för Patric Ragnarsson och blev 2:a med HP. Det är bra träning att springa i ringen och ställa upp framför domaren. Vi kommer att ställa ut på några utställningar framöver, har inte riktigt bestämt vilka. Annars håller vi på hemma och tränar olika moment när vädret tillåter. Vi ska väl gå nån kurs också när det våras.

20160112

Nu var det väldigt länge sen jag skrev, vi var ju till Åre i november och ställde, men med 18 tik valpar blir det tufft att stå först, men vi hade en kanon handler Therese Flodfält som var hur duktig som helst. Vi hoppas att hon vill ställa Amira fler gånger. Men det gick ju bättre för Tara som ställdes i veteranklass, blev 1:a ena dagen och 2:a andra dagen. Det var ju jätteroligt, och hon var så duktig i ringen.


Nu har vi nytt år och hoppas på att det ska hända mycket saker med min Amira. Vi måste gå på nya kurser, för det behövs verkligen. Hoppas även på några bra utställningsresultat under året. Vi var ju på valputställningen 2 januari,men det gick väl inte så bra.Nu var det en domare som inte kan rasen, så jag skyller väl på det. För det var alla möjliga fel, men tar det med en nyta salt. Bra med träning in ringen bara.Nu går vi mot nya mål.

20151106

Nu var det ett tag sen jag skrev, Amira har ju varit på sin första utställning. Kan väl säga att vi fick ju jättefin kritik, det vi hade problem med var ju att springa i ringen. Det blev ju hopp och skutt, men däremot att stå framför domaren var hon ju super duktig. Stod så fint och vifta på svansen, men det har vi ju tränat mycket på också så det har ju gett resultat. Nu kämpar vi på med att springa utan hopp och skutt. Samtidigt så är hon ju bara 6 månader, det kommer väl med tiden.

20150930

Vi hade sista gången igår kväll på valpkursen, och det var riktigt bra. Vi körde övningen, slalom mellan hundarna och då hålla kontakten. Det gick åt mycket godis kan jag säga, annars ganska bra. Det gäller att ha gott godis. Sen blev det lite stadgeövningar, det kom bollar och dummies kors och tvärs. Avslutningsvis inkallning, Amira har inte riktigt lärt sig sitt stanna kvar så vi fick ta till lite hjälp. Hon kommer i alla fall på inkallning. Nu får vi träna vidare själva. Det tar på krafterna att vara på kurs, hon är alldeles slut när vi kommer hem.

20150923

Igår var vi på valpkursen, och då fick vi koppelträna, sen blev det lite prova på apportering. På söndag kör vi dubbelpass. Hoppas på fint väder då.Inte för jag vet hur Amira ska orka dubbelpass, som blir så trött på ett enkelpass fast vi inte gör så mycket vid varje träff. Men det tar väl på i alla fall, hon sover nog väldigt skönt på kvällen efter vi varit iväg på kurs.

20150918

Den här veckan blev det ingen kurs, regnet vräkte ner den dan. Vi som hade sett fram emot att få gå. Nu satsar vi på tisdag istället, tror det stod apportering på schemat då. Det regnar idag också, men hoppas på bättre väder nu till helgen så man kan vara ute och träna lite. Vi måste börja träna lite utställningsträning om vi ska ställa framöver.

20150904

Nu har vi börjat på Valpkursen, det är 8 Golden valpar och en blandning. Det vi fick göra första gången var en del kontaktövningar, och sitt stanna kvar. Vi avslutade med tandvisning. Jag hade velat göra mer, men det blir väl mer nästa gång. Amira var i alla fall trött efter kursen, somna gott. Nu tränar vi på inför nästa tillfälle, som vi ser fram emot.

20150821

Igår kväll var jag ut och la ett litet blodspår i skogen åt Amira, det låg inte så länge och var inte så långt. Man måste ju börja lite lätt från början. Hon förstod inte riktigt vad det handlade om vid uppskrapet, men efter några minuter så börja hon spåra. Det gick riktigt bra, hon hittade igen rådjursklöven. Tyckte hon var jätteduktig för att vara första gången. Ska bli roligt och se nästa gång vi ska gå spår, om hon kommer ihåg.

20150820

Igår var en underbar kväll, så då blev det en tur till sjön, så tjejerna fick bada. Vi kastade lite dummies som dom fick hämta. Amira har ju tyckt att det är läskigt med sjön, men igår så tog hon mod till sig och hoppade ut självmant. Jätte roligt att det går framåt, vi får se nästa gång om hon kanske simmar lite också. Nu har jag varit på uppstarten för valpkursen, och jag tror det kommer bli bra. Trevliga och lättsamma kursledare, vilket är viktigt tycker jag. Så den 1 september kör vi igång i Töva, ser fram emot det. Det är 8 goldenvalpar samt en blandis.Vill bara säga att Amira är nu rumsren till 99 % vid 15 veckors ålder tycker jag är kanonbra.

20150814

Igår blev det en liten tur till skogen, måste ju hitta på lite nya spännande saker. Så vägde vi Amira också, nu väger hon 12,1 kg så det går framåt. Idag tror jag vi ska ta en tur ner till sjön och bada lite.

20150810

Igår åkte vi till Österström och kikade på utställning som Attigården har på sitt årliga läger, bra social träning för Amira att se så mycket hundar på en gång. Sen var vi ner till sjön så tjejerna fick bada. Amira har inte riktigt kommit underfund med vatten än så man får lyfta ut henne så simmar hon iland. Men det har ju inte varit så många baddagar i sommar, men det kommer väl. Hon var i alla fall väldigt trött när vi kom hem, det tar på krafterna att var på utflykt.

20150807

Igår var jag och köpte en liten spårsele till Amira, tycker det är bra med sele när dom ska gå spår. För då vet dom ju när man tar på selen så är det något speciellt. Så nu ska vi lägga ett litet spår, och se hur det går. Vi vägde Amira i går, och nu väger hon 10,8 kg, så det går framåt. Igår så blev det lite stå träning först, tycker hon har blivit så duktig på det. På kvällen blev det lite koppelträning.

20150806

Nu har jag fått låna en typ halv Jeppebur av en kompis, som passar in i min Ford. Så igår var vi ute och träna på att åka i den. Det gick jättebra, bara efter en liten stund la hon sig ner där. Det är ju kanon, för vi ska ju snart börja på kursen och då måste det ju funka att åka bak. Det känns även tryggt att ha en bur, så man vet att hon inte kan hålla på att klättra runt.

20150805

Igår var vi för första gången ute på en lite längre promenad efter landsvägen. Vi måste ju träna att gå i koppel, man har ju lite draghjälp när dom andra tjejerna också är med. Men det var ju mycket nytt, när det kom bilar och en moped. Jag tror det tog på lite grann. Sen kämpar vi på med stå träning, som jag tycker blir bättre och bättre. Lockar med små ostbitar, funkar rätt bra.

20150802

I fredags skulle vi på begravning, och jag visste inte hur jag skulle göra med Amira. Skulle hon kunna sitta i bilen under tiden ?

Funderade fram och tillbaka, till slut ringde jag Kia och Leif och frågade om hon fick vara där och det fick hon. Jag tror inte jag skulle ha kunnat koppla av under begravningen med vetskapen om att ha henne i bilen. Det är tur att man har så underbara vänner som ställer upp. Hon hade skött sig bra under tiden som hon var där.

20150730

Nu har vi varit och vaccinerat oss 12 veckors sprutan, och lyssnat lite på hjärtat. Hon vägde 9,4 kg, kanske skulle haft något kilo till, men det beror nog på att magen inte varit helt okey. Hon tar säkert igen det framöver, hon var inte mager i alla fall enligt veterinären. Det kan ju även bero på att hon har två kompisar Tezza och Tara som hon busar med. Det är full rulle, försöker dämpa ibland men det är svårt.

20150726

Idag har det var en tråkig regnig dag, men det som är positivt är att jag tror vi fått bukt på magproblemen. Här blir det inga fler tuggrullar för att jag tror att felet ligger där. Nu har Amira inte bajsat inne på två nätter, Tjohoo !!!!. Hon har nog haft lite om i sin lilla mage. Så vi hoppas på att det är bra nu, så kan vi återgå till det normala.

20150721

Idag har vi varit till stan, och Amira är helt otrolig i bilen. Hon lägger sig direkt och sover, nu ska man väl tillägga att hon ligger på golvet fram på en fäll men i alla fall. Vi har inte haft henne bak med dom andra än, men det kommer väl. Vi var och köpte avmaskning, dom tyckte på Veterinärhuset att vi skulle prova det, och fortsätta med Dietfodret.Så nu har jag avmaskat henne, så får vi se om det blir någon förändring. Sen har jag bokat tid till veckan för vaccination blir ju 12 veckor då, det känns bra för om hon inte är bättre får dom kika på henne.


20150720

Igår var jag och Amira " Pruppan Svensson " ut i skogen, hon har nu fått det namnet eftersom hon har varit dålig i magen en längre tid.Hon hade mycket att undersöka där, tyckte nog att det var mysigt.

Nu kan hon sitt, och är jätteduktig på att komma på inkallning med pipan. Men bra i magen är hon inte, så vi måste kanske ta en tur till veterinären. Måste ta reda på vad det beror på, kanske lämna bajsprov. Får se vad dom säger när jag får svar på min förfrågan till Veterinärhuset. Det är säkert jobbigt för henne, och även för oss.


20150719

Nu har vi anmält oss till en valpkurs med start i september med SSRK Sundsvall. Det ser vi fram emot både matte och Amira, kommer att bli så spännande.


20150718

Idag har det inte blivit så mycket, har regnat hela dan, gjorde några försök till ståbilder utan bra resultat. Vi gör nya försök senare.Verkar som magen börjar komma i form.


20150717

Vad har vi gjort,under tiden sen sist. Vi har tränat lite apportering med liten dummie, lära oss sitt. Igår la vi ett litet blodspår, och i slutet fanns en rådjursklöv som Amira tog utan problem var väldigt spännande var så stolt när hon bar den. Hon har varit dålig i magen, men nu hoppas vi att det ska bli bättre, var och köpte dietfoder så vi ska väl få bukt på det. Nu går det så bra med de andra tjejerna också, Tara busar med henne och Tezza myser nog lite mer med henne.


20150706

Nu har det gått en vecka, sen vi hämtade hem Amira. Skulle ju uppdaterat tidigare, men nu har man ju fullt upp. Hinner ju inte lika mycket som tidigare. Det går i alla fall bra med bruttan, skulle ju önska att hon sket på dagtid i stället för på natten. Det är några rusor varje natt, att plocka upp.Vet inte riktigt hur jag ska få till det, men det löser sig väl.


20150624

Nu är det inte många dagar kvar tills vi åker och hämtar hem vår nya lilla familjemedlem. Hon ska heta AMIRA som betyder Prinsessa på arabiska. Det ska bli spännande och se hur dom andra tjejerna kommer att reagera på sin nya kompis.


20150616

I helgen åkte jag ut till Möja, blev hämtad av Lena på fyrhjuling sen bar det iväg. När vi kom fram var jag och träffade alla 10 småttingar, helt underbara samt ett gäng vuxna golden också. Hur ska man kunna välja ut en av alla, när alla är lika söta. Lena hade en kompis där ute också Anki som också har golden, och som också ska ha en valp. Blev sen bjuden på en härlig middag och vi hade en jätte trevlig kväll tillsammans.Upp tidigt på söndag morgon,regnet öste ner men valparna skulle ju ha sin mat så det var ju bara att kliva upp. I alla fall innan jag skulle dra hemåt igen, så hade jag bestämt mig, tror det kommer att bli jättebra. Nu är det bara två veckor kvar.


20150609

Nu är helgens utställningar avklarade, tror alla utställare var ganska nöjda, sånär på vädret i lördags. Vi hade gäster på lördag kväll, Lena och Christer Flodfält uppfödare till min kommande lilltjej. Kerstin från Rossmix därifrån kommer pappan till valparna.Annelie och Stefan som har Sangold hundar och som sopade banan på lördag tog BIS. Vi hade en underbar kväll tillsammans, så roligt att få lära känna nya människor. På lördag morgon drar jag iväg till Sthlm och Möja, ska bli så roligt.


20150604

Nu har alla valpar flyttat ut till sommarparadiset på Möja, dom är snart 5 veckor. Det hade gått jättebra med 1 timmes bilåkning och vidare då med båt ut till Möja, som också tog ungefär en timme. Alla valparna var coola, det bådar ju gott. Nästa helg åker jag ner med tåget till Sthlm och vidare med båten ut för att hälsa på alla valpar och Lena såklart. Blir spännande och se dom igen, och utvecklingen på var och en.


20150525

Nu har jag varit och tittat på de 10 guldklimparna, dom var ju så fina allihop.  Sparris ( mamman ) till valparna var så fin och mysig, och duktig att ta hand om sina småttingar. Det kommer att bli lite olika färgnyanser på dom, nästa gång jag åker ner blir vid 6 veckor. Då blir det väldigt spännande att få se dom på nytt, och då ska vi försöka komma fram till vilken som ska bli min lilltjej. Om det blir en med lite färg eller en åt det mer ljusare hållet. Jag längtar redan att få åka ner till Lena och Christer, och då ska jag få åka ut i skärgården till Möja och deras sommar paradis. Det ser jag fram emot.


20150520

Lördag morgon bär det iväg till Sthlm och Tyresö, för att träffa Christer och Lena med alla 10 valpar. Nu har dom öppnat ögonen, och är nu 3 veckor. Jag tänkte åka ner nästa gång, när dom är 6 veckor. Vi kan inte komma fram till vad den lilla ska heta, har en hel lista på olika namn men ingen direkt favorit. Det är jättesvårt.


20150513

Nästa helg åker vi ner och kikar på underverken, ska bli spännande. Sen blir det en sväng till när dom blivit så stor, så man kan se lite mer. Vi ska väl då komma fram till vilken som kommer att bli vår. En tredje sväng för att hämta hem lilltjejen 29 juni, kommer bli hur kul som helst.


20150506

Nu har Sparris fått sina valpar, det blev 4 hanar och 6 tikar. Allt hade gått jättebra sa Lena och Christer och jag kommer att få en liten tjej därfrån helt otroligt jag är så glad. Det kommer att bli så spännande, ser så fram emot att få åka dit och kika på dom. Om några veckor åker vi dit och hälsar på, underbart !.

Dom kommer att lägga ut bilder på hemsidan. Sangold-hlr.se


20150428

Fick ett trevligt brev tillbaka från Christer & Lena Flodfält, det är typ bara en vecka kvar, innan det blir valpar där. Så då får vi se hur många det blir och vad det blir. Vet inte hur många som står på kö för valp hos dom. Den som väntar får se.


20150421

Nu har det dykt upp något som verkar vara spännande, Sangold ska ha en valpkull nu i maj. Den kombinationen kan bli riktigt bra tror jag. Har mailat till dom, men inte fått något svar än, tror att dom är bortresta. Får väl se om jag får något svar därifrån.


20150216

Nu har vi fått sol hemma på gården, då vet man att det går åt rätt håll.


20150107

Nu tycker vi att det räcker med vinter, vi vill ha vår nu. Vi får se framöver om det blir en ny liten tjej hos oss, kanske till sommaren.